Nespolehlivý plátce DPH a čísla účtů - monitoring

Změny v registru nespolehlivých plátců DPH a bankovních účtů denně emailem.

Plátci DPH musí sledovat registr nespolehlivých plátců

Dle zákona o DPH musí plátci pravidelně sledovat, zda jejich obchodní partneři nejsou evidováni v databázi Registr nespolehlivých plátců DPH, kterou provozuje Ministerstvo financí ČR. Odebráním zboží od nespolehlivého plátce nebo úhradou faktury na jiný bankovní účet než účet registrovaný u MF ČR se vystavujete riziku ručení za neodvedenou daň.

Jak to funguje?

Od 2. 1. 2013 provádíme pravidelný monitoring nespolehlivých plátců DPH. Pokud se potřebujete chránit a vyhnout se rizikům obchodování s nespolehlivým plátcem a zároveň provádět úhrady na registrované bankovní účty, zajistíme Vám denní monitoring změn.

Není třeba instalace žádného programu. Stačí když nám kdykoli e-mailem zašlete aktuální seznam IČ (DIČ nepotřebujeme) a my pravidelně budeme:

  1. denně sledovat, zda se Váš obchodní partner nevyskytl v databázi nespolehlivých plátců. V případě nálezu nespolehlivého plátce budete okamžitě upozorněni e-mailem
  2. denně sledovat nově registrované bankovní účty vašich obchodních partnerů. Pokud najdeme nový bankovní účet, zašleme upozornění
  3. každý týden zasílat souhrnný přehled všech
    • stavů registrace (ano/ne) v databázi nespolehlivých plátců z řad vašich obchodních partnerů
    • seznam bankovních účtů, které mají obchodní partneři registrovány u správce daně

Sledování nespolehlivého plátce DPH a bankovních účtů je součástí i našich ostatních služeb Creditcheck Web a ERP, avšak bez garance denní aktualizace.





Ukázky monitoringu bankovních účtů a nespolehlivých plátců DPH


Nespolehlivý plátce monitoring

Okamžité upozornění na nového nespolehlivého plátce DPH

Bankovní účty monitoring - týdenní přehled

Pravidelně aktualizovaný seznam bankovních účtů